Hoe werkt het M&M Kennismakingsspel? De Complete Uitleg

Home » Kennismaken » M&M Kennismakingsspel

M&M Kennismakingsspel - Hoe werkt het

Geschreven door Chris

Christianne is psycholoog en gebruikt die ervaring in het ontwikkelen van de Hart tot Hart spellenlijn. Dat doet zij met veel plezier. In haar vrije tijd sport zij graag en drinkt ze graag ergens koffie!

dec 3, 2021

Het M&M kennismakingsspel is een super leuk kennismakingsspel waarmee je elkaar beter kan leren kennen. Ik hou van dit kennismakingsspel omdat het een hele creatieve manier is om mensen met elkaar in contact te brengen.

Kort samengevat werkt het spel als volgt: Iedereen pakt een paar M&M’s en vervolgens deelt iedere deelnemers iets over zichzelf aan de hand van de M&M’s.

Dit spel is geschikt voor alle leeftijden. Het is geschikt voor groepen van 3 tot 15 personen. En je hebt voor dit spel alleen een grote zak M&M’s nodig, of snoepjes met verschillende kleuren (zoals bijv. Skittles).

Het M&M Spel

Dit spel is een simpele manier om mensen te helpen bij een kennismaking. Het is een zeer flexibel spel dat je ook eenvoudig kan aanpassen aan je eigen wensen. Het M&M kennismakingsspel staat ook wel bekend als het Skittles Spel, Snoepspel, Kleurenspel, en nog een paar andere namen.

Zo speel je het M&M Kennismakingsspel

Vul een schaal met de M&M’s. Laat de schaal rondgaan en laat iedereen M&M’s pakken uit de schaal. Iedereen mag zo veel M&M’s pakken als hij/zij wil, maar zorg ervoor dat niemand de M&M’s opeet.

M&M Kennismakingsspel

Voor iedere M&M die gepakt is moet een vraag beantwoord worden afhankelijk van de kleuren van de M&M’s. Je kan hier bijvoorbeeld de volgende vragen voor gebruiken:

  • Rode M&M’s: Wat is je favoriete hobby?
  • Groene M&M’s: Wat is je favoriete gerecht?
  • Gele M&M’s: Wat is je favoriete film?
  • Oranje M&M’s: Wat is je favoriete vakantiebestemming?
  • Bruine M&M’s: Wat is één van je mooiste herinneringen?
  • Blauwe M&M’s: Je mag iets willekeurig over jezelf delen.

Wees lekker creatief met dit spel. De bovengenoemde vragen kan je ook veranderen met vragen die meer geschikt zijn voor de groep. 

Wijs een facilitator aan voor het kennismakingsspel. De facilitator noemt een kleur en laat vervolgens iedereen die deze kleur heeft gepakt 1 antwoord geven per M&M. Voorbeeld: Stel dat een deelnemer 2 rode M&M’s gepakt heeft, dan moet deze deelnemer dus iets vertellen over 2 van zijn/haar favoriete hobby’s. Nadat iemand iets gedeeld heeft aan de hand van de M&M’s dan mogen ze opgegeten worden. Ga alle kleuren langs totdat iedereen alle vragen beantwoord heeft. 

 

De Gespreksvragen van Hart tot Harte Lifestyle

Op zoek naar nog meer kennismakingsspellen?

Ben je op zoek naar een ander kennismakingsspel? Neem dan ook eens een kijkje naar Hart tot Hart Lifestyle. Dit Kennismakingsspel bestaat uit 70 gespreksvragen aan de hand waarvan je elkaar beter kan leren kennen. Bekijk dit kennismakingsspel >>> 

Zo maak je je kennismaking nog leuker!

Hart tot Hart Lifestyle is het razend populaire spel van 2022 waarmee je elkaar op een leuke manier leert kennen. Leer elkaar kennen aan de hand van originele gespreksvragen of inspirerende afbeeldingen.

Nieuwsgierig?

Hart tot Hart Lifestyle

Relevante artikelen …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis coachkaarten en associatiekaarten

Je bent er bijna

Waar mogen we de kaarten naartoe sturen?

We hebben de coachkaarten naar je gestuurd. Bekijk ook je ongewenste mail!

Download direct het gratis e-book

Download direct het gratis e-book

Begin direct met lezen

You have Successfully Subscribed!