4 Leuke Online Kennismakingsspellen voor een Origineel Voorstelrondje

Home » Kennismaken » 4 Leuke Online Kennismakingsspellen

Online Kennismakingsspel voor origineel voorstelrondje

Geschreven door Chris

Christianne is psycholoog en gebruikt die ervaring in het ontwikkelen van de Hart tot Hart spellenlijn. Dat doet zij met veel plezier. In haar vrije tijd sport zij graag en drinkt ze graag ergens koffie!

jan 20, 2022

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar leuke online kennismakingsspellen die je makkelijk kunt toe passen. De COVID pandemie heeft ons leven flink op de kop gezet. Alles is nu even anders. Door de maatregelen zijn we allemaal massaal thuis gaan werken. Maar tegelijkertijd gaat het leven ook gewoon door. Sessies, trainingen en workshops die eerst offline waren zijn nu online. Dat vraagt uiteraard ook om online vormen om kennis met elkaar te maken. In dit artikel geef ik je 4 super leuke online kennismakingsspellen die direct kunt gebruiken voor je volgende online kennismaking!

#1 Online Kennismakingsspel: Introduceer elkaar

w

Geschikt voor: Alle leeftijden

0

Groepsgrootte: 4-16 personen

Spelduur: 20-30 minuten

Geschikt voor online: Zeer geschikt

Een online sessie heeft vaak niet de dynamiek en de snelheid van een offline sessie. Mensen kunnen zich, zeker ook met onbekenden, bezwaard voelen om het woord te nemen in een online meeting. Juist daarom is dit online kennismakingsspel echt een aanrader!

Zo werkt het:

 1. Maak tweetallen van alle deelnemers
 2. Laat ze via een break out room, whatsapp, telefoon, e-mail kennis met elkaar maken met als doel dat ze de ander vervolgens aan de groep kunnen voorstellen. Je kan iedereen ook een aantal vragen toesturen die ze aan elkaar kunnen stellen. Zorg dat je wel duidelijke kaders geeft. Persoon A heeft bijvoorbeeld 5 minuten om vragen te stellen aan persoon B. Na 5 minuten wisselen ze van rol. 
 3. Laat vervolgens iedereen weer terug komen in de gemeenschappelijke meeting. Iedereen krijgt nu de gelegenheid om de ander voor te stellen aan de groep. 

Wij vinden dit online kennismakingsspel vooral leuk omdat het persoonlijk is, terwijl je het ook goed met een groep kan doen. Deelnemers kunnen elkaar even één-op-één spreken. Tegelijkertijd krijgt iedereen wel iets over elkaar te weten door het voorstelrondje in de groep. 

#2 Online Kennismakingsspel: Mentimeter

w

Geschikt voor: 14+

0

Groepsgrootte: 4-16 personen

Spelduur: 20-30 minuten

Geschikt voor online: Zeer geschikt

Kennismaken met Mentimeter is een super leuke en dynamische manier om je online kennismaking vorm te geven. Het leukste is ook nog: De tool is helemaal gratis

Online Kennismaking met MentiMeter

Alle deelnemers gaan een aantal vragen beantwoorden. De antwoorden verschijnen in een word cloud in beeld en vervolgens moeten deelnemers raden welke antwoorden bij wie horen. 

Hoe werkt dit kennismakingsspel?

 1. Ga naar Mentimeter en maak een account aan. 
 2. Vervolgens klik je op “+ New Presentation” en geef je presentatie een naam.
 3. Klik vervolgens op “Word cloud”. Hier kan je ook aanvullende instelling bepalen. 
 4. Wanneer je dit gedaan hebt kan je op “Present” klikken en kan je beginnen. 
Online kennismaking aan de hand van mentimeter

Alle aanwezigen kunnen nu deelnemen aan de mentimeter aan de hand van de website en code die boven in het scherm verschijnt. 

Bedenk ongeveer 2-4 leuke vragen die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden. Hierbij kan je denken aan vragen als:

 • Waar kom je vandaan?
 • Met welke superheld zou je jezelf vergelijken?
 • Wat is je guilty pleasure?
 • Wat is een eigenschap die niet veel mensen van je kennen?
 • Wat zou je doen met 1 miljoen euro? 

Wanneer alle deelnemers de vragen beantwoord hebben in Mentimeter verschijnen alle antwoorden in beeld. Laat de deelnemers vervolgens raden bij wie de antwoorden horen. Hebben ze het goed geraden? Hebben ze het niet goed? Dan mag de volgende. 

Een online kennismaking met Mentimeter gaat erg in de smaak vallen. Het is een leuke en creatieve manier om elkaar te leren kennen in een online sessie. 

 

Online Kennismakingsspel

#3 Online Kennismakingsspel: Pak het erbij!

w

Geschikt voor: 14+

0

Groepsgrootte: 4-25 personen

Spelduur: 15-30 minuten

Geschikt voor online: Zeer geschikt

Juist in een online sessie heb je mogelijkheden die je normaal niet hebt. Vaak zitten mensen thuis, aan de keukentafel of op een thuiskantoor. Hier kan je natuurlijk op een super leuke manier gebruik van maken tijdens een online kennismaking.

Laat iedereen 2-3 voorwerpen zoeken in hun huis aan de hand waarvan ze zich zullen gaan voorstellen. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Het mag van alles zijn, zoals: hardloop sokken, een teddy beer, een foto, een armband, een koffiezetapparaat, een pak stiften, etc. etc.

Geef iedereen 5 minuten om de voorwerpen te zoeken. Is iedereen weer aanwezig? Doe dan een rondje langs alle deelnemers. Iedere deelnemer vertelt zijn/haar naam en introduceert welke voorwerpen ze hebben gepakt en waarom.

Ik denk dat je gegarandeerd verrast zult zijn welke voorwerpen de deelnemers gepakt hebben!

Online Kennismakingsspel - Online Speuren

#4 Online Kennismakingsspel: Online Speuren

w

Geschikt voor: 12+

0

Groepsgrootte: 4-14

Spelduur: 20-40 minuten

Geschikt voor online: Zeer geschikt

Dit online kennismakingsspel hoort helemaal bij deze tijd en kan heel goed online toegepast worden! 

Op internet kan je super veel informatie over mensen vinden. Dit kennismakingsspel zal iedereen daar even bewust van maken. 

Verdeel de groep in tweetallen. Iedereen heeft als taak om binnen 10 minuten zo veel mogelijk informatie te vinden over de ander. Hiervoor kan social media gebruikt worden, maar ook al het andere dat het internet te bieden heeft. Nadat de tijd om is wordt alle gevonden informatie gedeeld met de groep. Geef degene over wie de informatie ging altijd de ruimte om te reageren op hetgeen gedeeld is. Laat de ander de informatie eventueel aanvullen of juist corrigeren wanneer het niet klopt. 

Dit kennismakingsspel zal met name in de smaak vallen bij de jongere generatie. Wij vinden dit vooral een leuk spel omdat het vooral niet suf is en juist een hele creatieve manier is om elkaar te leren kennen. 

Zo maak je je kennismaking nog leuker!

Hart tot Hart Lifestyle is het razend populaire spel van 2022 waarmee je elkaar op een leuke manier leert kennen. Leer elkaar kennen aan de hand van originele gespreksvragen of inspirerende afbeeldingen.

Nieuwsgierig?

Hart tot Hart Lifestyle

Relevante artikelen …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis coachkaarten en associatiekaarten

Je bent er bijna

Waar mogen we de kaarten naartoe sturen?

We hebben de coachkaarten naar je gestuurd. Bekijk ook je ongewenste mail!

Download direct het gratis e-book

Download direct het gratis e-book

Begin direct met lezen

You have Successfully Subscribed!